Wij eten lokaal

Wij eten lokaal

Wij eten lokaal

Wij eten lokaal

doe mee op 19/20 maart

Het nieuwe normaal? Wij eten lokaal!

Wil jij ook lokale producten eten? 

Duurzaam geproduceerd

Beter voor het klimaat 

Super lekker en kraakvers

Van jouw lokale boer, visser of producent

https://www.wijetenlokaal.nl/kaart/

Boeren en burgers werken samen

De afgelopen jaren zijn steeds meer boeren, vissers, producenten en burgers gaan samenwerken in lokale voedselgemeenschappen, ook wel CSA’s genoemd. CSA staat voor Community Supported Agriculture, een vorm van landbouw die door de lokale gemeenschap wordt ondersteund. Boeren, producenten en vissers zijn verzekerd van afzet doordat ze met burgers afspraken hebben gemaakt over de afname van hun producten. Burgers zijn verzekerd van duurzaam geproduceerde, verse en lokale producten zoals lokale groenten, fruit, vlees, vis, brood, kaas, eieren en zuivel, soms aangevuld met producten van de Bio-groothandel. En het effect hiervan is dat veel minder vervoerskilometers worden gemaakt en boeren die weinig of geen CO2 uitstoten bij de vervaardiging van hun producten worden gesteund.

Overal een boer in de buurt

In Nederland zijn nu meer dan 100 CSA tuinderijen, 14 Herenboerderijen, en zo’n 25 Voedselcoöperaties. En in vele dorpen en buurten zijn initiatieven om een voedselgemeenschap te starten. Samen werken we zo aan een eerlijk, duurzaam en klimaatneutraal voedselsysteem.

Doe mee!

Kijk hier voor de initiatieven die in het weekend van 19/20 maart een (virtuele) rondleiding organiseren.

Zit er geen voedselinitiatief bij jou in de buurt? Start er zelf één!

En stem deze verkiezingen voor een lokaal duurzaam voedselbeleid!

Stem bewust en stuur na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart ons Voedselvisie Manifest naar de pasverkozen gemeenteraadsleden met al onze ideeën voor ondersteunend gemeentelijk beleid. We hebben ook een begeleidende brief die je daarvoor kan gebruiken.

Wij eten lokaal is een initiatief van