Wij eten lokaal

Start je eigen CSA

Start je eigen CSA

Ben je met een groepje bewuste burgers? Wil je initiatief nemen om jullie voedselsysteem te verduurzamen? Wij zeggen: DOEN! Het is zinvol, maar ook leuk. Je krijgt contact met lokale boeren en producenten, maar ook met elkaar. We moeten allemaal eten, dus via voedsel komen mensen van allerlei achtergronden weer met elkaar in contact in hun eigen lokale gemeenschap. Meewerken bij de jaarlijkse pompoenoogst of appels afwegen voor de buurtmarkt, het zijn leuke klusjes waarbij je je buurtgenoten ook beter leert kennen. 

Wil je meer weten over hoe je een eigen CSA kan starten? Neem dan contact op met:

De Voedselwerkplaats 
Het CSA Netwerk en De Voedselwerkplaats van Netwerk Duurzame Dorpen werken samen om burgerinitiatieven te ondersteunen die werk willen maken van de voedseltransitie. De Voedselwerkplaats organiseert cursussen en bijeenkomsten om jou te helpen om met mensen uit jouw eigen buurt een CSA tuinderij of een voedselco√∂peratie of buurtmarkt te starten. Zo is er een online webinar van De Voedselwerkplaats en het CSA Netwerk over het starten van een Buurtmarkt. Ook organiseert De Voedselwerkplaats regelmatig cursussen over het opstarten van een CSA tuinderij. Meld je alvast aan bij De Voedselwerkplaats, dan wordt je uitgenodigd voor cursussen en (online) bijeenkomsten die je kunnen helpen om een voedselgemeenschap te starten in jouw omgeving. 

CSA Netwerk
Ben je boer of producent? Kijk dan hier hoe je met een CSA aan de slag kan of producten kan leveren aan een Buurtmarkt bij jou in de buurt.

Herenboeren 
Ook bij Herenboeren kan je op de kaart aangeven of je deel zou willen nemen aan een Herenboerderij. Bij voldoende belangstelling wordt een initiatiefgroep opgestart. 

Samen vormen we zo een groeiende groep boeren en burgers die het voedselsysteem van onderop verduurzamen!