doe mee op 20 & 21 maart
Geen voedselinitiatief bij jou in de buurt? Start er dan zelf één!

Geen voedselinitiatief bij jou in de buurt? Start er dan zelf één!

Start je eigen CSA

Ben je met een groepje bewuste burgers? Wil je initiatief nemen om jullie voedselsysteem te verduurzamen? Wij zeggen: DOEN! Het is zinvol, maar ook leuk. Je krijgt contact met lokale boeren en producenten, maar ook met elkaar. We moeten allemaal eten, dus via voedsel komen mensen van allerlei achtergronden weer met elkaar in contact in hun eigen lokale gemeenschap. Meewerken bij de jaarlijkse pompoenoogst of appels afwegen voor de buurtmarkt, het zijn leuke klusjes waarbij je je buurtgenoten ook beter leert kennen. Op zaterdag 20 maart om 16.00 uur organiseren we een korte introductie over wat je als burger kan doen om je eigen voedselgemeenschap te starten. De mensen van het CSA Netwerk, van De Voedselwerkplaats en van Herenboeren zullen aanwezig zijn om kort uit te leggen hoe je aan de slag kan. Op zaterdag kan je vanaf 15.50 uur hier klikken om direct in de bijeenkomst te komen.

Komt het zaterdag niet uit? Neem dan contact op met:

De Voedselwerkplaats
Het CSA Netwerk en De Voedselwerkplaats van Netwerk Duurzame Dorpen werken samen om burgerinitiatieven te ondersteunen die werk willen maken van de voedseltransitie. De Voedselwerkplaats organiseert cursussen en bijeenkomsten om jou te helpen om met mensen uit jouw eigen buurt een CSA tuinderij of een voedselcoöperatie of buurtmarkt te starten. Zo is er op donderdag 1 april om 20.00 uur een bijeenkomst van De Voedselwerkplaats en het CSA Netwerk over het starten van een voedselcoöperatie. Dat kan al vanaf 15 huishoudens! Meld je alvast aan bij De Voedselwerkplaats, dan wordt je uitgenodigd voor bijeenkomsten, ontvang je de nieuwsbrief en krijg je ook een lampje op de kaart zodat anderen uit jouw omgeving je kunnen vinden.

Herenboeren 
Ook bij Herenboeren kan je op de kaart aangeven of je deel zou willen nemen aan een Herenboerderij. Bij voldoende belangstelling wordt een initiatiefgroep opgestart.

CSA Netwerk
Ben je boer of producent? Kijk dan hier hoe je met een CSA aan de slag kan of producten kan leveren aan een Buurtmarkt bij jou in de buurt.

Samen vormen we zo een groeiende groep boeren en burgers die het voedselsysteem van onderop verduurzamen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *